Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

FIBROMYALGIE Arnhem

Fibromyalgie is een vervelende aandoening die uw hele leven op de kop kan zetten, toch? Men weet niet waar het vandaan komt en heeft er geen medicatie of therapieen voor bedacht. Vele van U hebben al vel therapieen gevolgt en vaak zonder of met weinig resultaat. Hoe komt het dan dat het afgelopen jaar meerder patienten in mijn praktijk hun eigen leven weer terug hebben gekregen nadat ik ze heb behandeld met een combinatie van 2 therapieen. 

Hoe kijk ik naar fibromyalgie, laat ik dat eerst uitleggen. Triggerpoints ontstaan door een slechte stofwisseling. Stofwisseling is de uitwisseling van zuurstof en voedingsstofen door onze rodebloedcellen aan onze andere cellen die dat nodig hebben bijv. spiercellen. En het mee terug nemen van de afvalstoffen die zijn geproduceerd. Als voorbeeld neem je een houtkachel, hout en zuurstof als brandstof, en as als afvalstof en je creeert warmte. In ons lichaam is dat energie om te bewegen. Wanneer die afvalstofjes niet goed worden meegenomen door wat voor een oorzaak dan ook (kom ik later op terug) vormen deze langzaam een triggerpoint en een zuur milieu in die spier. Deze triggerpoint (TP) wordt geactiveerd door inspanning van de spieren en geeft dan een pijnsignaal naar de wervelkolom via het zenuwstelsel. Wanneer deze TP niet wordt behandeld zal de prikkeling in de wervelkolom (achterhoorn) blijven bestaan en ook de wervelkolom overprikkelen. Dit kan overslaan naar boven en ondergelegen segmenten waardoor er Centrale Overprikkeling ontstaat in de totale of gedeelte van de wervelkolom. Uw hele lichaam geeft dan een pijnsignaal. Wanneer spieren vol komen te zitten met TP zal u begrijpen dat deze signalen vaker en harder aankomen en u dus meer pijn ervaart. Immers u moet natuurlijk de dag doorkomen en dus bewegen en functioneren. Waarom gaan de afvalstoffen dan niet uit uw cellen? Dat is een mooie vraag.

Om dit te beantwoorden moet ik u wat vertellen over onze doorbloeding en omega 6 en omega 3.

Ons hart pomp ons bloed rond zou je aannemen. Dat doet het hart dus niet alleen. Er is ongeveer 150.000 km aan bloedvatenstelsel in ons lichaam die moet worden voorzien van bloed. Dat lukt het hart niet alleen. In onze kleine vaatjes zit ook een pompfuctie, vasomotie genaamd. Die vasomotie pompt 3-4x per minuut het bloed verder de haarvaatjes in. Hier in de haarvaatjes vindt de stofwisseling plaats. Onze rode bloedcellen worden door de vasomotie samengeperst waardoor er uitwisseling plaatsvindt van zuurstof en voeding naar de cellen en afvalstofjes weer mee worden genomen. Dit is heel belangrijk om te onthouden.

Om de uitwisseling van zuurstof en voedingsstoffen zo soepel mogelijk te laten gebeuren dienen de celwanden van de rodebloedcellen en de celwanden van de spiercellen zacht en soepel te zijn. Dit wordt mogelijk door omega 3 wat in visolie zit. Door ons (slechte)voedsel van hede te dagen krijgen we veel te veel omega 6 binnen met als gevolg dat de celwanden verharden waardoor er veel minder goed stofwisseling plaats kan vinden. Verder zorgt omega 6 voor een verhoging van laag gradige ontstekingen door uw hele lijf.  De verhouding in ons bloed tussen omega 6 : omega 3 hoort 3:1 te zijn. Dit betekend dat de meeste mensen een groot tekort heeft aan omega 3 in hun bloed en een teveel aan omega 6.  Dit is te meten met een bloedtest. Ga nu niet meteen naar een drogisterij om visoliecapsules te halen. Deze zijn bewezen minder van qualiteit omdat de inhoudt niet voldoet aan de dagelijkse hoeveelheid die u nodig heeft en zijn ook minder zuiver dan de vloeibare variant die wij adviseren. (#eqologyoostnederland facebooksite) . Deze valt niet onder de therapie die wij geven maar wordt wel uitgelegd omdat wij u goed advies willen geven. Hierdoor helpt u u zelf op het aller kleinste interne niveau. 

Kortom, de therapie die wordt gegeven aan fibromyalgie patienten is eenvoudig. Het begint met dry needling langs de wervelkolom om de centrale overprikkeling die ontstaat door de TP te verminderen. Ondertussen ligt u op een revolutionaire behandelmat van Bemer die Fysische vasculaire therapie geeft waardoor de doorbloeding, de vasomotie verbeterd van 3-4x per minuut naar 12-16x per minuut en dat 16 uur lang. Hierdoor zullen de afvalstofjes sneller worden afgevoerd waardoor de TP zullen afnemen en de signaaltjes zullen verdwijnen. Na een aantal behandelingen zullen we ons concentreren op de plaatsen in uw lichaam die op dat moment hulp behoeven. Bijv uw benen. Daar geven we dan een aantal behandelingen aandacht aan tot dat u aangeeft dat ook daar de klachten minder wordt. Zo gaan we samen uw TP te lijf en ondertussen ligt u op de Bemermat.

Als toevoeging mag u dan zelf de keuze maken of u wel of niet aan onze Eqology visolie gaat. Dat is uw keuze. Dit gaat dan om een meten is weten traject van 6 maanden waarin uw bloed 2x wordt gemeten. 1e x vooraf en de 2e keer na 6 maanden. Er wordt dan gekeken naar uw ratio omega 6:3 . Nogmaals dit is een vrije keuze en die is niet gratis.

Mocht u meer willen weten of een intake gesprek willen ga dan naar ons contact formulier en meldtnu aan onder het kopje fibromyalgie. Behandelingen vallen onder fysiotherapie.