Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

WETENSCHAPPELIJKE PILOT ETALAGEBENEN

Vandaag van start gegaan met de voorbereidingen voor de wetenschappelijke pilot etalagebenen. Samen met 2 studenten van de HAN fysiotherapie opleiding.Ons doel is om de fysische vaculaire therapie in te zetten en te vergelijken met de loopbandtherapie. Mensen met etalagebenen (claudicatio intermittens) kunnen doorgaans niet ver lopen en krijgen kramp en pijn in de benen na inspanning. Vaak al heel snel na 50mtr. Loopband training is voor veel mensen dan ook een pijnlijke therapie methode en duurt lang voor er resultaat wordt bereikt. Dit willen we verkorten en pijnloos maken met de fysische vasculaire therapie.

Er zal eerst een informatie avond worden georganiseerd voor geinteresseerde en mensen die zich al hebben opgegeven. Een datum al snel bekend worden gemaakt.

De therapieperiode zal ongeveer 8 weken duren waarin u als patient 3x per week naar de praktijk komt.  Er komt een intake gesprek waarin al uw klachten in kaart worden gebracht. Natuurlijk moeten we meten en wordt uw loopafstand bepaald. U krijgt huiswerkoefeningen mee en wordt na 4 en 8 weken weer gemeten op uw loopafstand. Meer uitleg komt op de info avond. Uw gegevens voor het onderzoek blijven uiteraard anoniem.

Etalagebenen wordt sinds dit jaar vergoed met 38 behandelingen door alle zorgverzekeraars. 

Wilt u meedoen of heeft u interesse, meldt u dan aan via het contact formulier van mijn praktijk